Predstavljanje rezultata istraživanja Indeks politika integracije migranata u Hrvatskoj – MIPEX 2020 - 10.11.2020.


Predstavljanje rezultata istraživanja Indeks politika integracije migranata (MIPEX 2020) Hrvatska održat će se 10. studenog 2020. putem internetske platforme Zoom.
Rezultate će predstaviti dr. sc. Snježana Gregurović, koordinatorica MIPEX istraživanja za Hrvatsku uz pomoć dr. sc. Margarete Gregurović i dr. sc. Simone Kuti koje su sudjelovale u provedbi  istraživanja.
Riječ je o longitudinalnom istraživanju koje prati razvoj politika integracije migranata u različitim zemljama svijeta, a njegovi rezultati služe za procjenu, usporedbu i unapređenje tih politika. Glavni nalazi istraživanja odnose se na razvijenost integracijskih politika u osam područja: tržište rada, obrazovanje, spajanje obitelji, politička participacija, stalni boravak, pristup državljanstvu, antidiskriminacija i zdravlje. S rezultatom 39/100 Republika Hrvatska se svrstala među zemlje s donekle nepovoljnom integracijskom politikom poput još nekih zemalja srednjoistočne Europe. MIPEX predstavlja svojevrsni interaktivni alat kojeg koriste razni dionici uključeni u procese i politike integracije migranata poput donositelja javnih politika, nevladinih organizacija, istraživača i drugih. Citiran je u više od 4.600 dokumenata.
Više o istraživanju MIPEX 2020 možete pronaći na stranici https://www.mipex.eu/, a o rezultatima za Hrvatsku na https://www.mipex.eu/croatia.
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u on-line predstavljanju rezultata možete nas kontaktirati na margareta.gregurovic@imin.hr ili snjezana.gregurovic@imin.hr kako bismo vam poslali poveznicu za Zoom sastanak.