Dobrodošlica

 

 
Arhivske stranice Instituta za migracije i narodnosti. Sadržaj novijeg datuma (od 1.1.2021.)  potražite na www.imin.hr

Vijesti Vijesti

Mreža 2050 - Demografija, od izazova do odgovora - novi ESF projekt Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Hrvatsku danas obilježava izumiranje, prirodni pad i depopulacija ukupnog stanovništva, intenzivno se iseljava mlado i obrazovano stanovništvo, a već dugi niz desetljeća ukupno stanovništvo prati proces starenja. Prema prognozama Ujedinjenih naroda o kretanju stanovništva u svijetu za 2017. godinu, Hrvatskoj do 2050. godine prijeti pad broja stanovnika za više od 15 posto. Zbog svega toga, pitanje demografske revitalizacije, osobito ruralnih područja, i ostanka mladih u Hrvatskoj postaju najvažnija društvena pitanja.

Odgođena međunarodna znanstveno-stručna konferencija Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država (2)

Obavještavamo Vas da je odlukom znanstveno-organizacijskog odbora konferencije, a uslijed nepovoljne epidemiološke situacije, međunarodna znanstveno-stručna konferencija Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država (2) koja se je trebala održati 9. i 10. prosinca u Zagrebu i 11. prosinca u Osijeku odgođena te da će se održati u prvoj polovici 2021. godine.

Virtualni interliberski tjedan u IMIN-u

Kako ove godine ne možemo predstaviti našu izdavačku djelatnost na INTERLIBERU pozivamo Vas da nabavite zanimljiva izdanja po povoljnim sajamskim cijenama - narudžbe primamo na e-mail adresu racunovodstvo@imin.hr

Presentation of "Index of integration policies of migrants in Croatia – MIPEX 2020" research results

Presentation of the research results on Migrant Integration Policy Index (MIPEX 2020) Croatia will be held on November 10, 2020 via the online platform Zoom.

Predstavljanje rezultata istraživanja Indeks politika integracije migranata u Hrvatskoj – MIPEX 2020 - 10.11.2020.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u on-line predstavljanju rezultata možete nas kontaktirati na margareta.gregurovic@imin.hr ili snjezana.gregurovic@imin.hr kako bismo vam poslali poveznicu za Zoom sastanak.

Pozivno pismo - međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država (2)".

Objavljen Zbornik radova međunarodne znanstveno-stručne konferencije Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država